Граждани протестират срещу войната по пътищата за 23-та поредна вечер

1
Протестът се разраства
Протестът се разраства Снимка: Мария Костова / БНР

Утре протестът ще започне от Съдебната палата в 8:30 сутринта

За 23-та поредна вечер граждани се събраха на протест и блокада на столичния бул. "Сливница" до кръстовището с ул. "Русе", където при катастрофа загинаха Ани и Явор.

За поредна вечер граждани и близки на загинали при катастрофи отново настояха за редица промени в нашето законодателство, за да се ограничи войната по пътищата.

Утре протестът ще започне от Съдебната палата в 8:30 сутринта. Планират се блокади на кръстовища и шествие до сградата на парламента. Организаторите призоваха всички граждани да се присъединят, за да кажат, че на войната по пътищата трябва да се сложи край, информира БНР.

Тази вечер протестиращите отново са на възлово кръстовище - "Константин Величков".

"Този проектозакон, който стои за придружителя, 10 години като проектозакон в Народното събрание, най-после ще бъде приет. Доколкото знам, е внесен като пакет, но доколкото знам едно от тези неща е за придружител, за млади шофьори първите шест месеца или една година. И да нямат право да шофират в тъмната част на денонощието младите шофьори".

"Ако се кара с повече от 50 километра от разрешеното, трябва също да се смята като криминално престъпление, отделно всичките неща, които касаят най-строгите санкции за убийците на пътя като удължаване на минималната присъда."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Георги
    "Искаме промяна на законите, без условни присъди", заявиха протестиращите. А спазването на съществуващите закони искат ли? Как си обясняват факта протестиращите, че имаме 40% официална сива икономика? Законите срещу прането на пари спазват ли се? Трябва ли конфискация на онези които живеят без да могат да обяснят откъде имат пари за скъпи вещи? Въобще...въпроси, които протестиращите в 10 града спят...поднасяйки цветя. Единственото, което ще постигнат е да вдигнат мизата за почерпка. Замислете се колко подкуп бихте дали ако законът повелява рязане на ръце.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари