Гръцки медии: Продават фалшиви PCR тестове на "Кулата" срещу 40 евро

0
Информацията в телевизионния репортаж изглежда е пресилена
Информацията в телевизионния репортаж изглежда е пресилена Видео: NOVA

Гръцки телевизионен канал разпространи информация че на граничен пункт „Кулата” се продават фалшиви PCR тестове за COVID-19

Кореспондентът на NOVA в южната ни съседка - Бойка Атанасова, посочи, че в репортаж на месна медия се съобщава, че на пункта тестовете се търгуват за 40 евро, направени са в несертифицирана лаборатория и резултатите са написани на кирилица.

„От събота, когато беше обнародвана новата заповед за преминаването на границата с отрицателни PCR тестове, правителството обяви, че те ще бъдат само от сертифицирани лаборатория и на английски език. За мен това е един голям пропуск и смятам, че тази информация е малко пресилена”, смята кореспондентът ни.

Атанасова допълни, че информацията в телевизионния репортаж е пресилена и разясни, че PCR тестовете няма как да се продават два дни преди пътуването на туристите.

Гръцкият здравен министър също е изразил мнение по темата. Той е заявил, че ако наистина съществуват фалшиви тестове и се увеличи броят на заболяванията, тогава, независимо от разпоредбата за влизане с отрицателни PCR тестове, отново ще се наложи на границата да се взимат проби от туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари