Гърция: Всеки пети турист с КОВИД-19 е от България

0
Тези данни оповести министърът на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас
Тези данни оповести министърът на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас Снимка: AP

Българските туристи отговарят за почти 20% от внесените случаи на КОВИД-19 в Гърция.

Тези данни оповести министърът на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас, цитиран от гръцкия вестник "Катимерини".

За първите 19 дни след отварянето на границите на 1 юли, в страната са влезли 918 032 души, от тях положителни за КОВИД-19 са 295 души. 78% от тези случаи идват от Балканите, като сърбите са 78, българите - 63, румънците - 61, албанците - 23, пише Сега.

С коронавирус са установени и шестима американци. 620 652 души са минали през летищата, 48 720 - през пристанищата, а през сухопътните граници са пътували 248 660 души. Проверени са 127 900 души - 98 284 на летищата, 23 497 - на сухопътните ГКПП, и 6119 на пристанищата. От установените заразени 105 са влезли по въздух, четирима - по вода, а 186 - през сухопътните граници.

От полунощ в южната ни съседка влязоха в сила нови ограничения. Прекрати се преминаването на товарни автомобили и през пункта "Кап. Петко Войвода - Орменион". През "Маказа – Нимфея" се допускат само автомобили с товар до 3,5 тона. Забраната е до 4-ти август с вероятност да се удължи. Единственият граничен пункт за влизане на туристи остава "Кулата – Промахон". Строго се спазва изискването за отрицателен тест за коронавирус, направен не по-късно от 72 часа преди влизане, преведен на английски. Задължително е представяне и на баркод от декларацията. За последното денонощие са регистрирани пет случая на туристи с КОВИД-19.

Сезонните работници, сред които има много българи, ако напуснат Гърция до 4-ти август, имат право да пътуват обратно само като туристи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари