Гръцки хотелиери настояват за туристически коридор през България

0
Предлагат също така желаещите да почиват в Гърция да преминат тест за коронавирус в страните, от които заминават
Предлагат също така желаещите да почиват в Гърция да преминат тест за коронавирус в страните, от които заминават Снимка: БГНЕС / архив

Гръцките хотелиери настояват правителството да осигури облекчен достъп на туристи през граничните пунктове от България, съобщи кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Хотелиерите предлагат да се въведе туристически коридор по граничните пунктове с България, които вероятно ще се използват не само от балканските страни.

Заради ограниченията в авиотранспорта собствениците на хотели в Гърция насочват вниманието си към туристите, които могат да влязат в страната през сухопътните граници с България и Северна Македония. В писмо до правителството на премиера Кириакос Мицотакис се настоява да се постигне дипломатическо споразумение за по-интензивно преминаване на туристите с автомобилен транспорт.

Хотелиерите предлагат също така желаещите да почиват в Гърция да преминат тест за коронавирус в страните, от които заминават. Те се ангажират също така да прилагат строги хигиенни мерки в местата за настаняване на туристи.

Гръцкото правителство също така работи активно върху специални предписания за фериботния транспорт, който се очаква да бъде доста по-натоварен при ограниченията за полети. Предвижда се фериботите да се движат с половината от капацитета си за пътници и при ограничения за контакт между тях по време на пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари