Гръмотевична буря се разрази над Русе

6
Порой с градушка се изсипва над града
Порой с градушка се изсипва над града Снимка: Марти Атанасов / Фейсбук

Гръмотевична буря се разрази над Русе късно тази вечер.

Силен вятър донесе прохлада малко след 22 часа. След него се появиха и първите светкавици и гръмотевици в небето. От 10-на минути дъжд на едри капки се изсипва над града и бързо преминава в порой, придружен с градушка. И като лятна буря бързо отшумя.

Марти Атанасов е запечатал уникален момент, който ще споделим с Вас. "Снимката е от преди секунди на бул. Бозвели", пише ловкият фотограф.

Днес през целия ден на различни места в България има обилни валежи и градушки.

В следобедните часове над столицата и планинските райони на Западна България се изсипа обилен дъжд. В Монтана паднаха 26 литра. Градушки удариха Лом, Враца и Мездра.

Софийското поле също бе засипано от ледени топчета в събота следобед. Община Горна Оряховица обяви частично бедствено положение заради щетите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази сутрин.

29-годишен мъж е загинал в Златарица, предполага се, че причина за смъртта е токов удар от скъсан електрически проводник. Все още има селища в област Велико Търново, които са без електрозахранване.

Инцидентът в Златарица се е случил тази сутрин, свидетели посочват, че мъжът е хванал с ръка проводник под напрежение, вероятно скъсан от бурята. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Поройният дъжд за час и половина тази сутрин, който се равнява на половинмесечната норма, отнесе напълно пътната настилка на четири улици в Горна Оряховица и Долна Оряховица и Общината обяви частично бедствено положение.

Можете да видите кадри от Перник, кв. Изток: 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари