Грък иска милост, опитал да изнесе 50 кг хероин през "Дунав мост"

0
Хероинът бе задържан в средата на май м.г. на "Дунав мост" при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция
Хероинът бе задържан в средата на май м.г. на "Дунав мост" при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция

45-годишен грък, осъден на 15 години решетки и 200 бона глоба за трафик на близо 50 килограма хероин през България, иска снизхождение от Великотърновския апелативен съд.

Хероинът бе задържан в средата на май м.г. на "Дунав мост" при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция. Пратката, разпределена в 50 пакета, бе открита в ТИР с немска регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа.

В края на 2014 г. окръжният съд в Русе признал гръцкия шофьор за виновен, че вкарал през границата на ГКПП Лесово и опитал да изнесе през "Дунав мост"- Русе високо рисково наркотично вещество - 49.909 кг хероин на стойност 2 495 450 лв.. Тъй като контрабандата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, магистратите му лепнали суровата присъда.

Делото в Апелативен съд в понеделник е образувано по въззивна жалба на защитника на подсъдимия.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари