Графити на светло

4

Светлото лице на графитите

Младежката зона в Библиотеката е вече в процес на реализация. Мащабно близо 10 метрово графити пано ще краси скоро специално обособената тийн зона. Автор и изпълнител на художествения проект е графити артистът Георги Белчев. Художникът изпраща пъстро послание към младите и ги предизвиква да посещават по-често културния институт като място за срещи, изкуство и култура. Провокира ги да се развиват и усъвършенстват непрекъснато, да не се страхуват да изразяват себе си.

Кой е Георги Белчев?

Той е роден в Русе. Може да го откриете и с артистичния псевдоним FIREBIRT. Започва да се занимава с рисуване от 5-годишен и продължава и до днес. Завършил НУИ „Проф. В. Стоянов“ Русе - изобразително изкуство и Академия за изящни изкуства във Валенсия, Испания, с повече от 10 години опит в Стрийт Арт изкуството. Негови графити красят стени най-вече в Испания, където артистът остава да живее, след като завършва образованието си. През последните четири години той се завръща в родния си град. 

Графити паното се осъществява по проект "Графити на светло" на Сдружение "Културни пространства", в партньорство с Регионалната библиотека и се финансира по програма "Култура",  Община Русе - Малки творчески проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук