Градушка с големина на яйце падна в Шуменско

0
Потрошени са стъкла на къщи и автомобили
Потрошени са стъкла на къщи и автомобили Снимка: Труд

Градушка с размерите на малки яйца се изсипа в шуменското село Царев брод вечерта в сряда, потроши стъкла на къщи и автомобили, срина със земята и реколтата.

Това разказа кметът Стефан Живков, пише Труд.

Неговата кола също е със счупени стъкла. „Ние вечеряхме навън и изведнъж дъждът прерасна в градушка. Беше като във филм на ужасите. Токът спря, стана страшно“, разказа 14-годишната Павлина Стефанова, която е снимала градушката.

Има и други засегнати села. В Шумен бурята също нанесе поражения. Има паднали дървета и задръстени шахти по улиците. Над 50 сигнала са получени за паднали дървета в кв. „Боян Българанов“, в района на шуменската болница, има скъсани кабели,паднали дървета върху автомобили, ламарини, непроходими и наводнени улици в целия град, съобщават от полицията в Шумен.

Проверяват се сигнали за закъсали автомобили в града. Екипи на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Шумен отработват получените сигнали. Има съобщения за наводнени мази в жилища в града. Със заповед на кмета на Община Шумен Любомир Христов на терен са дежурни екипи, които работят по почистването на пътните артерии и съдействат при почистване на паднали дървета и клони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари