Градският прокурор на София: Случаят „Барселонагейт“ е приключен за Борисов

0
Не са открити никакви доказателства, че лидерът на ГЕРБ има връзка с имота в чужбина
Не са открити никакви доказателства, че лидерът на ГЕРБ има връзка с имота в чужбина

Не са открити никакви доказателства, че лидерът на ГЕРБ има връзка с имота в чужбина

Случаят “Барселонагейт” за Бойко Борисов е приключен. От делото, което е за пране на пари, са отделени материали и изпратени с искане за правна помощ до Турция, но те нямат връзка с лидера на ГЕРБ. Това стана ясно днес от изявление на градския прокурор на София Илияна Кирилова и нейния заместник Христо Кръстев.

“През цялото време, по което е работено по това дело, няма събрани доказателства, които да сочат, че именно Борисов е лицето, което е закупило въпросното жилище в Барселона, предоставил го е като подарък - това няма как да бъде доказано. В същото време ние имаме и разкриване на банкова тайна, но няма трансакции, които да проследим и да видим, че това е ставало така”, обясни прокурор Кирилова пред БНР. Тя припомни, че отстраненият наблюдаващ прокурор Стефан Христов не е бил активен по разследването и пишел само доклади, че чака преводи на документи от испански и друг език. А внезапно това лято, покрай процедурата за отстраняване на бившия главен прокурор Гешев, магистратът се активирал - в една седмица били извършени претърсвания и изземвания на два адреса и повторни разпити на свидетели, но доказателства така и не били открити.

По другото прекратено разследване срещу Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова, зам.-градският прокурор Христо Кръстев обясни, че наблюдаващият прокурор не дава вяра нито на показанията на Васил Божков, че е давал пари на Горанов, нито на показанията на Горанов, че не е получавал пари от Божков.

“Всъщност изводът е, че има изключително противоречиви показания в едната и в другата посока и след като са извършени всички необходими действия по разследването, наблюдаващият прокурор не може да разкрие каква е била обективната истина и е налице недоказаност на твърденията”, поясни Кръстев. Той обаче уточни, че като пострадало лице Божков може да обжалва пред съда прокурорското постановление за прекратяване, но до този момент той не го е направил.

Бизнесменът Васил Божков обяви днес във фейсбук, че във вторник е изтекъл срока за обжалване, но той няма да обжалва прекратяването на делото срещу Борисов. “Необжалвайки, оставям шанс следващите две години прокуратурата да погледне обективно доказателствата и да повдигне обвинение”, написа Божков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    дд
    Изпрахте го Борисов,всичко е точно а няма имот колкото Върбан не е нарязал напоителни системи и Даков и Павлов не са обирали обществените поръчки!Егати държавата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари