Изготвят нов план за уличното движение в Русе

7
Общината кани гражданите за попълнят анкета, след което предстои обществено обсъждане
Общината кани гражданите за попълнят анкета, след което предстои обществено обсъждане Снимка: Община Русе

Община Русе се допитва до мнението на гражданите

Въз връзка с разработването на Генерален план за организация на движението /ГПОД/, изпълнителят на проекта чрез Община Русе се допитва до мнението на гражданите. В специално изработена анкета русенци ще могат да споделят мнения относно съществуващата организация на движението, какви са средствата за придвижване, които използват, както и да дадат предложения за промяна.

След обработка на отговорите и изготвяне на предварителен ГПОД, Община Русе ще организира обществено обсъждане, добавиха от кметството. 

Генералният план за организация на движението определя условията и реда за организиране на движението по цялата улична мрежа. Целта му е да служи като инструмент на общинската администрация за взимането на ефективни и оптимални решения относно градската мобилност и инфраструктура – режими на движение, паркиране, масов градски обществен транспорт, пешеходна достъпност, безопасност и др.

До момента за община Русе Генерален план за организация на движението последно е бил изготвян преди 32 години.

Общинската администрация призовава своите граждани да се включат активно в запитването, за да бъдат резултатите максимално полезни за повече хора.

Анкетата можете да попълните тук до 10 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Свиреп
    Значи, помака-селяндур си купува жилище в града. Помака, тътри една дърта жигула-лада, пълна с дърва. Иначе жилището е топлофицирано. Свирвам, че ми заема паркинга и циганина мюсулмански нещо ми скача, че извършвал товарно-разтоварна дейност. Хайде един шамар. И след 15 минути два патрулки ми се изсипват. Ами, хубаво, там протокол подписвам, че няма да го бия .... пред свидетели.
  • 8
    9
    отегчения е прав
    Тия анкети са пълна шитня. Не може гражданин /граждани/ да определят с анкета транспортните трасета. Най-малкото нямат данни и знания за да решават логистични задачи. А науката е доволно сложна.
  • 0
    8
    до 5
    Ей, идиот, прочети правилника и тогава пиши кой, как да влиза и излиза от ктъгово движение. В кръгово движение не трябва да има конфликтна точка(но това е много сложно за теб). Влизаш в лява лента излизаш в лява и т.н. Знакът за пресичане на път с предимство нищо ли не значи, който е поставен на всеки вход на кръговото? Пак казвам: в правилника е обяснено всичко, четете бе!
  • 9
    7
    Имитации на активност
    Поредният кьор фишек на селфито и сие. За какво е тази администрация в общината, дирекци и какви ли заплатажии на хранилка? Обърнахте града на строителна площадка и разкопки. Центърът се превърна на платен паркинг, а много улици в централната част на града станаха удобни неплатени паркинги. Няма зони, няма райониране. Кметът да си хване администрацията по компетентност и да не се измъква с гражданите.
  • 8
    6
    Е, ми така ...
    С тази Анкета, общината иска да покаже, че не познава Русе, не се интересува и не знае за състоянието на града - какво има да се пита?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари