Готварска скара горя на тераса в блок "Тунджа"

0
Пожарът е нанесъл щети по дограмата, ел. уреди и е опушил стените на апартамента
Пожарът е нанесъл щети по дограмата, ел. уреди и е опушил стените на апартамента

Пожарът е нанесъл щети по дограмата, ел. уреди и е опушил стените на апартамента

През изминалото денонощие служители от РДПБЗН - Русе продължиха с наблюдението и дежурствата по периметъра на пожара, възникнал на 18 юли около жп линията край русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“.

В различни часове на деня пожарникари и техника от Първа РСПБЗН и ССОД са изпращани за извършване обходи и при необходимост на гасителни действия на локални димящи участъци, за да не се допусне възобновяване на горенето.

Междувременно екипите на дежурство са посетили и други сигнали за пожари. От 12:57 до 13:28 часа екип на Втора РСПБЗН е изпратен в бл. "Тунджа" в Русе, заради сигнал за запалена скара на тераса на 3 етаж. При пристигане на място е установено, че собственикът на жилището е успял сам да погаси огъня. При инцидента не са пострадали хора, но пожарът е нанесъл щети по дограмата, ел. уреди и е опушил стените.

В 15:09 часа екип на Втора РСПБЗН е реагирал на сигнал за дим от ел. табло във вход на блок "Люба Ивошевич" в Русе. Изчакан е екип от електроразпределителното дружество. Таблото не е горяло, димът е възникнал от късо съединение и се е разсеял до пристигането на служителите.

В 15:16 часа екип от Първа РСПБЗН е посети адрес на ул. "Агликина поляна" 14 в кв. "Средна кула" за гасене на сухи треви и отпадъци на площ от около един декар.

Между 19:28 и 20:15 ч. огнеборците от Първа РСПБЗН са гасили запалени сухи треви и храсти на площ от около 500 кв.м отново в кв. "Средна кула" на ул. Бели лом, а в 19:30 часа и в 03:45 часа са потушили още две запалвания в сухи треви, храсти и отпадъци в района на ул. "Агликина поляна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари