Готова ли е Община Русе за зимата?

0

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе второто планирано съвещание във връзка с подготовката на Община Русе и кметствата за посрещане на зимния сезон.

На срещата присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, началникът на отдел „Управление при кризи, отбранително-мобилизационна подготовка и сигурност на информацията” г-н Иван Чехларов, кметовете на малките населени места в общината, ръководителите на ведомствата, организации и фирмите, участващи в подготовката на община Русе за зимния сезон.

Г-н Чехларов представи доклад за извършеното от първото съвещание, което се проведе в началото на октомври. По време на срещата стана ясно, че Общината има подписани договори със снегопочистващите фирми, осигурени са необходимите инертни материали, а наличната техника е в изправност.

Училищата и детските градини в общината са запасени с гориво за отопление. Има създадена организация за събиране на информация за обстановката в общината, като тази година новосъздадения център за градска мобилност също ще подава данни за пътищата през зимата.

При необходимост, кметовете на малките населени места са в готовност да окажат съдействие на тежкоболните, хората на хемодиализа и бременните жени.

Кметът Пламен Стоилов призова снегопочистващите фирми да обърнат специално внимание на подходите към лечебните заведения, пешеходните пътеки тротоарите и спирките.

Той отбеляза, че при неизпълнение на задълженията от страна на почистващите фирми, Общината е готова да налага санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари