Готов е предварителният доклад по случая с починалото 3-годишно дете

0
Резултатите от проверката все още не са публични, защото все още се събират документи и експертизи по случая, обясни здравният министър
Резултатите от проверката все още не са публични, защото все още се събират документи и експертизи по случая, обясни здравният министър Видео: bTV

Готов е предварителният доклад по случая с починалото 3-годишно дете, чиито родители търсеха помощ в три столични болници. Медицинският надзор проверява Педиатрията, "Пирогов" и болница "Лозенец".

Резултатите от проверката все още не са публични, защото все още се събират документи и експертизи по случая, обясни здравният министър, цитиран от bTV.

За съжаление, може би ще се наложи да удължа още малко срока. Казвам го със съжаление, защото поех ангажимент пред родителите на Алекс да действаме много бързо, но явно такива случаи изискват по-голямо време”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От доклада трябва да стане ясно дали има забавяне в лечението на момченцето. Родителите твърдят, че са чакали с часове хоспитализация в педиатрията, оттам отричат. След случая няколко медици напуснаха болницата, заради което временно е затворено интензивното й отделение.

В парламента БСП поискаха изслушване на министъра за случая, но мнозинството го отхвърли.

Днес вие по един нагъл начин си измисляте, че трябвало да има ден и час. Обяснете на тези родители, че не са записали ден и час, те не могат да отидат в детската болница, трябвало да отидат „Пирогов” или кардиологията. Искаме министърът да дойде в 11 часа”, каза Драгомир Стойнев.

По-късно Кирил Ананиев дойде за редовния парламентарен контрол и обяви, че няма опасност за лечението на българските деца.

Не знам дали знаете, но това, за което се говори, представлява 3 легла и трима лекари. Надали държава като нас няма да може да се справи с тази ситуация”, коментира Кирил Ананиев.

Министърът обяви, че тече втора проверка в педиатрията и уточни, че не иска да закрива отделението, а да го стабилизира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари