Горски служители спасиха изгубено мече

2
Ако тя майката бъде открита, то ще бъде върнато в естествената му среда
Ако тя майката бъде открита, то ще бъде върнато в естествената му среда Снимка: БНР

Ако тя майката бъде открита, то ще бъде върнато в естествената му среда

Служители на ТП „ДГС Ихтиман“ към ЮЗДП се включиха в акция по спасяването на мече на възраст около 3-4 месеца, слязло от гората в близост до вилната зона край с. Костенец, предаде БГНЕС.

Снощи мечето е било забелязано в двора на една от вилите. След подаден сигнал от собственика на имота, горски служители го прогонили обратно в гората с надеждата да бъде намерено от майка му. По-късно, обаче, мечето отново слязло край вилите и се покатерило на дърво, където прекарало нощта.

Тази сутрин то отново избягало и влязло в друг имот. Въпреки претърсването на гората, майката не е открита. Мечето е заловено от горски служители от ДГС Ихтиман и РДГ София с помощта на служители на природозащитната организация WWF. Ще бъде транспортирано до Парка за мечки в Белица, където за него ще бъдат положени грижи. Междувременно претърсването на района за следи от майката продължава. Ако тя бъде открита, то ще бъде върнато в естествената му среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Иван
    Браво и много Благодаря
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари