Горски служител спаси таралеж от огнен капан

2
Не само огъня, но и саждите са опасни за животните, обясни Асен Христов
Не само огъня, но и саждите са опасни за животните, обясни Асен Христов Снимка: Асен Христов / ДГС - Провадия

Не само огъня, но и саждите са опасни за животните, обясни Асен Христов

Асен Христов от ДГС - Провадия спаси днес таралежче попаднало в огнен капан.

Христов и негов колега, заедно със служители на пожарната, се отзовали на сигнал на телефон 112 за пожар в сухи треви и храсти в близост до село Тутраканци. Докато бързали да загасят огъня горските попаднали на таралежа и веднага го изнесли на безопасно място, съобщиха от Североизточно държавно предприятие ДП Шумен.

"Помислих си, че е обгорял, но като го вдигнах се раздвижи. Зарадвах се и веднага му дадох да пие вода, защото не само огъня, но и саждите са опасни за животните. Преди малко го пуснах далеч от шосето, на място където може да намери храна", разказа Христов.

Огънят край Тутраканци вече е загасен. Горските припомнят, че на същото място преди три години горя пожар, който обхвана голям фронт и нанесе много поражения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари