Гордана Силяновска - Давкова е кандидатът за президент на ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония

0
Тя е депутат от опозиционната партия в парламента на РСМ
Тя е депутат от опозиционната партия в парламента на РСМ Снимка: Владислав Тентов, БТА

Тя е депутат от опозиционната партия в парламента на РСМ

Проф. Гордана Силяновска - Давкова е единственият кандидат, отзовал се на публичната покана, обявена от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, за кандидат на партията за предстоящите президентски избори в Северна Македония, обявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Гордана Силяновска - Давкова е представила план, програма за работа и необходимия брой подписи. Тя е депутат от опозиционната партия в парламента на Република Северна Македония, а кандидатурата ѝ ще бъде гласувана на предстоящия на 2 март конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.

Гордана Силяновска Давкова е професор по конституционно право в Правния факултет "Юстиниан Първи" към Университета "Св. Св. Кирил и Методий" в Скопие, експерт по избори в ООН и вицепрезидент на групата на независимите експерти по местно самоуправление към Съвета на Европа, уточняват от ВМРО-ДПМНЕ в съобщението, публикувано след изтичането на крайния срок за в обявената от партията възможност за представяне на кандидатури, предава БТА

Гордана Силяновска беше кандидат за президент, издигнат от опозиционната партия и на президентските избори през 2019 г., когато стигна до балотаж със сегашния президент на Северна Македония Стево Пендаровски. В интервютата в последните месеци, които Силяновска даде, тя не отрече, че има план за това какво трябва да прави един президент и никой до този момент не е използвал максимално възможностите на тази функция, но все още мисли по въпроса.

Според процедурата на конгрес, който ще се проведе на 2 март ВМРО-ДПМНЕ трябва да вземе окончателното решение за издигнатия от опозиционната партия кандидат за президентските избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари