Горанов е бил разпитван за Божков още в началото на май

0
Ако съдът прецени, Горанов може да се преразпита
Ако съдът прецени, Горанов може да се преразпита

По наказателното производство, водено срещу бизнесмена Васил Божков и още няколко лица, са разпитани няколко министри, включително и министърът на финансите Владислав Горанов.

Това стана ясно от думите на прокурор Ангел Кънев по време на брифинг на държавното обвинение по темата с вноса на боклук у нас, научаваме от Актуално. Прокурор Кънев поясни, че по случая "Божков" са разпитвани заместник-министри, председатели на комисии и председатели на държавни агенции.

"Свидетелят Горанов беше разпитан подробно лично от мен по това наказателно производство. Събират се доказателства изключително интензивно, проверяват се всички факти и обстоятелства, изложени от обвиняемия Божков и други обвиняеми", каза още прокурорът.

Той подчерта, че Горанов е разпитван в началото на месец май - още преди това да се превърне в тема на обсъждане в публичното пространство.

Сийка Милева подчерта, че фалшивите новини за прокуратурата са станали много. Милева потвърди думите на наблюдаващия прокурор Кънев, че министър Горанов е бил разпитван още преди да постъпят сигналите в държавното обвинение.

Милева посочи, че прокуратурата не се притеснява да повдигне обвинение на действащ министър или зам.-министър. Дори ако наблюдаващият прокурор прецени, може да преразпита отново министър Горанов, стана ясно от думите на Сийка Милева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари