Google ще показва резултати от сайтове, които намира за „достоверни"

0
Според медията целта на тази промяна е да се ограничат всички независими сайтове и алтернативни медии от новинарският поток
Според медията целта на тази промяна е да се ограничат всички независими сайтове и алтернативни медии от новинарският поток

Google заявява, че при търсене ще показва резултати от информационни сайтове, които американската компанията намира за „достоверни", предаде КРОСС.

Според медията целта на тази промяна е да се ограничат всички независими сайтове и алтернативни медии от новинарският поток.

"Knowledge-Based Trust score" - така се казва системата, чрез която ще се оценява надеждността на сайтовете. Тези с най-висока степен на надеждност ще се появяват първи.

Според медията причината за въвеждането на тази практика е натискът, над който и сега е подложена интернет компанията от правителствата на САЩ. Интернет гиганта събира и предоставя данните на своите потребители на американските агенции и служби. По този повод Едуард Сноудън бе заявил, че базираната на американски сървари компания е „частно ФБР" и действа като „шпионска система".

След разразяването на скандала относно подслушването на немския канцлер Меркел и милиони граждани на Франция германския вътрешен министър Ханс Фридрих призна, че вече не използва сайтове като Google и Facebok. „Ако се притеснявате, че САЩ прихваща и следи комуникациите Ви не посещавайте сайтове базирани на американски сървъри като Фейсбук и Гугъл", заяви Фридрих.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари