Google създаде изкуствен интелект за медицинско изследване

1
Пациентите ще бъдат успокоени и ще получат информацията с емпатия
Пациентите ще бъдат успокоени и ще получат информацията с емпатия

Пациентите ще бъдат успокоени и ще получат информацията с емпатия

Google създава AMIE – генеративен изкуствен интелект за медицинско изследване. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова, цитиран от Агенция "Фокус“.

Създателите са обучили AMIE на 100 000 реални диалога и много резюмета, писани от лекари. "При запитване пациентите не просто ще получават суха информация, а в максимална степен се улавят нюансите на симптомите им. Те ще бъдат успокоени и ще получат информацията с емпатия“, обясни доц. Тодорова.

"Когато са направили експеримент с AMIE и с пациенти, които са общували с истински лекари, се оказва, че по-голяма диагностична точност и превъзходно представяне в сравнение с човешките си колеги има AMIE, макар и в начална фаза“, отбеляза футурологът.

Тя уточни, че става въпрос за несложни медицински казуси. "Вероятността да имаме съпътстващи заболявания, за които не знаем и не включим, също може да изпрати AMIE и всички други в много грешна посока“, допълни доц. Тодорова.

Самият Google бърза да обяви, че AMIE не замества, а подпомага лекарите, като съкращава процеса и облекчава значително административната им работа, отбеляза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Галюн таймс
    Е ся си бра лайката...бг мама са в траур... ;-)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари