Голямото намаление. За какво да внимаваме

1
КЗП следи по време на "Черния петък" правилното прилагане за съобщението за намалението на цената
КЗП следи по време на "Черния петък" правилното прилагане за съобщението за намалението на цената Снимка: БНР

КЗП следи по време на "Черния петък" правилното прилагане за съобщението за намалението на цената

Кампанията започна още в края на октомври и ще продължи до края на годината. Съобщението за намаление като маркетингов похват се използва като траен способ за привличане на клиенти". Това каза по БНР председателят на КЗП Стоил Алипиев.

Европейският потребителски център - България отбелязва, че онлайн магазините се надпреварват да примамват клиенти с различни предложения. За какво е важно да се внимава?

Кой е търговецът - всеки електронен магазин, който предлага продукти и услуги в държава от ЕС, е задължен да обяви данни за своята фирма и да даде контактите – физически адрес, имейл, телефон.

Какво се купува - дори и продуктите, които се предлагат в кампанията "Черен петък", имат своята цена и тя трябва да е достатъчно реалистична. Независимо дали купувате дрехи, кола, умна прахосмукачка или абонамент за онлайн курсове - проверете условията, с които се съгласявате.

Колко е намалението - за да сте сигурни, че действително има намаление, вижте колко е абсолютната цена, а не какво показват процентите. Проверете колко струват същите обувки или телефона, на който сте хвърлили око, в другите сайтове.

Какво да се направи при проблем - ако има забавяне на доставката и то продължи повече от няколко дни, напишете имейл до търговеца с искане да се стигне до разрешаване на проблема. Пазете всички документи. И по-важното – прочетете ги, за да знаете какво се очаква от вас и от продавача.

Кой може да помогне, ако търговецът не го направи - при проблеми с търговец от друга страна в ЕС, Исландия, Норвегия и Обединеното кралство, може да се обърнете към ЕПЦ - България. Ако фирмата е регистрирана в нашата държава, компетентен орган е Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари