Глобиха търговци заради "Черния петък"

0
Основните нарушения са свързани с начина, по който се обявява цената
Основните нарушения са свързани с начина, по който се обявява цената Видео: NOVA

Основните нарушения са свързани с начина, по който се обявява цената

Около 360 са извършените проверки от Комисията за защита на потребителите покрай „Черния петък”. Основните нарушения са свързани с начина, по който се обявява цената. Това коментира по NOVA председателят на КЗП Стоил Алипиев.

Съобщението за намаление е маркетингов похват, който търговците използват. Този похват обаче не е уреден законово по какъв начин трябва да се прилага, като съобщението за намаление следва да се направи от най-ниско прилаганата цена един месец назад от неговото обявяване”, поясни той.

Основното нарушение по линия на „Черния петък” е свързано с необявяване на старата цена, за да може потребителят да види какво е реалното намаление. „Другото нарушение е необявяването на срок, за който действа съобщението за намалението”, уточни Алипиев.

Председателят на КЗП, обяви че вече има наложени глоби покрай „Черния петък”. „Промоциите обаче не са само в нехранителния сектор. От началото на годината установихме нелоялни търговски практики, свързани с хранителните промоции”, каза той.

Глобите за нелоялни търговски практики са до 50 000 лева. За настоящата година са издадени наказателни постановления за близо 5,5 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Do 1
    В милата ни родина е ПРАВИЛО всякакви престъпници и нарушители да се прикриват до последно под мнимия претекст, че имали ПРАВА и ужким да не им ги нарушават. Естествено, за правата на потърпевшите и справедливостта на никой не му дреме. Истината обаче е съвсем прозаична и елементарна: виновниците са непресъхващ извор на корупционен ресурс (шушу-мушу) за администрацията и непочтените деятели в съдебната система! Семката и мирогледът на населението тук е тотално сбъркан и извратен изначално, обърнат на 180 градуса. В нормалните страни и дори в корумпирани и мафиотски като Италия, негодяите, хванати в крачка, се ОСВЕТЯВАТ веднага по медиите!
  • 9
    2
    ...........
    Крайно време беше!!!!!Залъгват хората!!!Слагат си надценки както им е угодно.
  • 9
    1
    QRS
    Имената ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари