Голяма победа на русенския славей Тереза Тодорова

6

Конкурсът „Канта Джиро” в превод „пеещи хора” се провежда от 1962 г. всяка година в Италия.

Екип от специалисти музиканти и композитори обикалят всяко едно кътче в Италия, за да прослушат пеещи хора от 6 г. нагоре. Така избраните отиват на полуфинал, в категории опера, поп музика, рап и таланти които сами пишат и изпълняват песните си. Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторка песен, а именно професионален запис и промотиране. През годините почти всички големи италиански певци са участвали в този конкурс, част от тях са Адриано Челентано, Джани Моранди, Рики е Повери, Литъл Тони, Джана Нанини и други.        

Когато през месец май 2015 г. Тереза участва на конкурс по пиано в Италия, където взе първа награда, съвсем случайно попада на кастинга за конкурса „Канта Джиро” в област Лацио. Избрана е от журито да се яви директно на финала в Рим на 23 и 24.10.2015 г. В категория „Джуниър” са се състезавали над 4000 деца, от тях 100 са се явили на полуфинал и 21 се класират за финала. В тази категория  деца от 6 до 13 години участва и Тереза Тодорова, заедно с деца от Италия, Малта, Русия, Черна Гора, Румъния и Нигерия.

Жребият я класира да излезе да пее последна на сцената песента „Камино”, която тя е подготвила. Впечатлени от невероятния глас на малката Тереза и от бурните аплодисменти на публиката, журито въвежда на момента нова по - висока оценка от 10, а именно 11, тъй като преди това са дали 10-ки на 13 - годишно момиче от Нигерия. Така единодушно с първа награда малкото българско момиче с голям глас  е поканена от организатора на конкурса да открие гала концерта на победителите. Там присъстват журналисти, композитори, продуценти, кмета на област Лацио и други. В интервютата, които дава Тереза казва, че е от малка, но много красива държава България и от най-прекрасния град в нея разположен на река Дунав - Русе.

Родителите на Тереза са получили предложение тя да участва скоро в предаване по „Рай Уно”, където да разкаже всичко за себе си, а италиански композитор вече й пише песен, която ще й подари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари