Голяма автомобилна компания може да открие 700 работни места в Плевен

2
Това каза днес пред журналисти Даниел Лорер
Това каза днес пред журналисти Даниел Лорер Снимка: Свободна Европа (RFE/RL)

"Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може да открие поне 700 работни места."

Това каза днес пред журналисти Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, който е в Плевен за участие в бизнес форум, предава БТА. Той не съобщи името на очаквания инвеститор, но подчерта, че това ще стане известно в близките седмици.

Министър Лорер коментира, че в рамките на седмица ще бъде обявен антиинфлационният пакет, чрез който с 2 милиарда лева ще бъдат подпомогнати и гражданите, и икономиката.

"Ако икономическият растеж продължава да се случва, въпреки инфлацията тази година, ние ще продължим да бъдем свидетели на сравнително забогатяване на българина спрямо предишното му състояние. Първото тримесечие на годината българското производство е нараснало с 20 процента, отново над инфлацията, износът ни е 8 милиарда, което е рекорд за всички времена", посочи още Лорер.

По повод ситуацията около доставките на природен газ към България министърът обясни, че се работи, "за да потушим кризата, която създаде Путин, спирайки газа за България". По думите на Лорер "Булгаргаз" продължава да работи за нови източници на газ, за да не зависим за газ от Путин и добави, че "със сравнително малката консумация в България това ще бъде постигнато".

"Мерките за освобождаване на българската енергийна зависимост от Путин вече започнаха и се вижда техният ефект. Скоро време България ще използва чувствително по-малко или изобщо никакъв руски газ. Следващата стъпка ще бъде петролът, който също ще бъде подменен с неруски. Това ще отнеме време, за да не е натоварваме българския потребител с цена", каза Даниел Лорер. "За нас най-важен е българският икономически интерес, за да могат българските граждани да преживеят тази криза с минимално намаляване на жизнения си стандарт, а българската икономика да продължи да е конкурентоспособна", подчерта министърът.

Форумът "Иновации и перспективи в Плевен" се провежда в зала "Плевен" на Областната администрация. Организатори са Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова бизнес камара - Плевен, Търговско-промишлена палата - Плевен и Ротаракт Плевен Центрум.

В програмата на семинара са включени лекции за перспективите за създаване на икономическа зона и бизнес парк в Плевен и презентация на проекта за Северозападен междууниверситетски кампус и Технологичен парк в града. Пред участниците във форума се представя информация за бъдещи приоритети за региона и възможности за финансиране на бизнеса чрез държавни и европейски програми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    QCHECK
    Нали някакви електрически автомобилчета щяхме да произвеждаме, к'о стана? Откриване, снимки, фръцкане беше...
  • 5
    2
    \'\'\
    Като го гледаме в очите и в лицето - прилича на изверг! Какъв "българин" е с тази фамилия този чужденец?! Няма нищо общо с България! От километри се вижда, че сащ чрез цру са ги назначили за свършване на антибългарска дейност и след това ще си заминат за сащ, която е тяхен дом!
  • 3
    1
    хеехех
    Пак ли китайска. Айде стига сме се занимавали с китайци, да почнем с бели хора да се занимаваме. Ама те не искат с нас, защото знаят, че тука команчите ще им искат "процент".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари