Гневен финландец взриви своята Tesla

1
$22000 за нова батерия!? Вземете тези 30 килограма динамит, „г-н Мъск“
$22000 за нова батерия!? Вземете тези 30 килограма динамит, „г-н Мъск“

$22000 за нова батерия!? Вземете тези 30 килограма динамит, „г-н Мъск“ 

Гневен финландец взриви своята Tesla, в която постави и чучело на Илън Мъск, в знак на протест срещу сумата, поискана му за нови батерии.

Туомас Катайнен с помощта на група финландски влогъри опакова своето возило – Model S произведено 2013 г. с 30 кг динамит, след като той разбрал, че за нов комплект батерии ще трябва да плати 22 хил. долара.

Вместо да го направи обаче Катайнен се свързал с популярните в YouTube бомбаджии от канала Pommijätkät, като поискал от тях да вдигнат във въздуха колата му, чийто актуален модел в момента струва 100 000 долара, пише BG VOICE.

Финландецът не е единственият, който протестира срещу високите цени за нови батерии.

Наскоро специализираният уеб сайт Electrek писа за историята на американски гражданин, на когото също поискали над 22 хил. долара за нов „пак“(baterry pack – комплект батерии). Той си решил проблема като посетил независим сервиз, където услугата му струвала 5000 долара.

Гаранцията на Tesla покрива замяната на нови батерии ако капацитетът на старите се понижи под 70% в рамките на 240 хил. километра до 8 години от покупката на колата.

След това собствениците са изправени пред опцията да се разделят с посочените по-горе суми ако искат да карат колите си повече километри без презареждане.

Във разпространеното видео от финландските специалисти по взривовете се вижда опаковането с експлозиви на Tesla-та , в която на шофьорското място поставят реалистично чучело на Мъск с каска на главата.

Малко след това Катайнен натиска бутона всичко се разпръсва на парчета, след което започват и радостни възгласи от всички замесени.

Собственикът на взривената електрическа кола разказва, че проблемите му с нея започнали още на първите 1500 километра откогато я купил „на старо“.

Тогава „лампата“ за грешка светнала и трябвало да извика пътна помощ да го прибере и по-късно да разбере колко ще му струват новите батерии.

Разбирайки, че дори да смени компонентите той няма да получи гаранция Катайнен се решил на крайната стъпка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари