Глобяват родители заради неупражнен контрол

5
Размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева
Размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева

На всички родители, чиито непълнолетни деца бяха установени в една от нощните дискотеки в Благоевград при специализирана полицейска акция, ще бъдат връчени наказателни постановления по Закона за закрила на детето

Глоба ще бъде наложена и на собственика на нощния клуб, заради неупражнен контрол. 54 малолетни и непълнолетни лица бяха изведени от дискотека в центъра на Благоевград миналата нощ във времето от 1.30 до 4 часа сутринта, предаде БНР

След акцията полицията издири и ги предаде на родителите им.

Нито едно от децата не е било с възрастен придружител, както изисква Закона за закрила на детето за пребиваването на малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа.

По време на акцията е установено, че те са консумирали и алкохол в дискотеката.

На всички родители предстои да бъдат връчени наказателни постановления, като размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева, потвърди областният директор на МВР в Благоевград Георги Кандев.

Собственикът на нощния клуб също ще блъде санкциониран.

По закона за закрила на детето глобата е от 2000 до 5000 лева, а за продажба на алкохол на непълнолетни Законът за здравето предвижда санкция от 2000 до 4000 лева, която се налага от РЗИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Пролет
    Най-накрая разумно решение!Все учителите виновни за децата,чиито родители избягват отговорността и контрола!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари