Глобиха софиянец, санирал дома си без разрешение от съседите

1
Собственикът на апартамент в центъра на София е принуден да махне изолацията малко след като я сложил
Собственикът на апартамент в центъра на София е принуден да махне изолацията малко след като я сложил Видео: bTV

Собственикът на апартамент в центъра на София е принуден да махне изолацията малко след като я сложил

Да премахнеш изолацията на апартамента си малко след като си я сложил. Това е принуден да направи собственик на апартамент в центъра на София, след като районната община „Триадица“ му наложи глоба, съобщи bTV.

Притежателят на имота самостоятелно е направил изолацията, без да получи разрешение от съседите и районната община.

Кметът на „Триадица“ Димитър Божилов обясни, че саниране на парче крие рискове.

„По принцип си има законови изисквания за това нещо. Нашите експерти констатираха на място извършването на това саниране, което на всичкото отгоре е направено без дюбели, без козирка над самата изолация, което създава предпоставки да влиза вода между санираната част и стената. Въпрос на време е да падне. Издали сме предписания в 30-дневен срок собственикът да премахне доброволно незаконно извършеното саниране, каза Бижилов.

Съсед на извършилия незаконно изолацията разказа, че вече има последствия за горния апартамент. Жената се оплака от влага, която влиза в нейния имот заради неправилно направеното саниране.

Представител на домоуправителя пък обясни, че собственикът на санирания апартамент не е искал разрешение, а дори и да е поискал, нямало е да му се даде.

Сградата няма нужда от саниране, тя е стара, но е няма пукнатини по нея и има вътрешна изолация, каза Силвия Лазарова, представител на домоуправителя.

Ако собственикът сам не премахне изолацията, принудително общинската власт ще го направи. После средствата по разноските ще се търсят по съдебен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    М-хм!
    Бах ви у изродите! А циганите с НЕЗАКОННИТЕ къщи-палати не ги пипате, а?
  • 1
    2
    Песимист
    Затова русенци ще си изберат отново Пецата,затото кметската администрация отговаря на жалбоподателите,но никакво наказателно отношение не предприема към нарушителите,за каквото и да е!!
  • 15
    1
    селянин
    Всичко е от зависта и злобата на съседите, но все пак е трябвало да се обърне към общината. В нашия 15 етажен блок, не помня някой да е питал съседите за разрешение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари