Глобиха с 5 000 лева мъж, измъчвал кучета в Айдемир

2
Случаят е от януари тази година
Случаят е от януари тази година

Случаят е от януари тази година

Административно наказание от 5000 лева получи 60-годишен мъж след решение на Районния съд в Силистра за причиняването по особено мъчителен начин на смърт на 10 гръбначни животни, предава БНР.

Случаят е от януари тази година, когато очевидци станаха свидетели на това, как мъж влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче, по главния път в близост до село Айдемир.

Днес Ангел Ангелов се изправи пред съда, за да отговаря за деянията си. Причиняването на смърт на кучето-майка и на още 9 малки кученца, намерени в дере в местността "Кълнежа“, в близост до манастира "Покров на Света Богородица“, в чувал - удавени.

Съжалявам за постъпката си”, каза той.

Стана ясно, че не е доказана съпричастността на друг 44-годишен мъж, духовно лице, като подбудител., макар че през януари заседание на Епархийския съвет към Доростолската митрополия реши на йеромонах Терапонтий да бъде наложено запрещение от Света Божествена литургия.

Обявено бе след присъдата, че подсъдимият се освобождава от наказателна отговорност и получава само финансова санкция в размер на 5000 лв. , защото Законът задължава да бъде приложен чл. 78а, ал. 1 от НК, според който това се случва, когато са налице едновременно следните условия: предвижда се наказание лишаване от свобода до три години , деецът не е осъждан и липсват имуществени вреди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари