Глобиха русенска фирма с 10 000 лева

0
Глобата е във връзка с пожарната безопасност на детска градина „Чучулига” в Русе
Глобата е във връзка с пожарната безопасност на детска градина „Чучулига” в Русе

Русенският Районен съд потвърди наказателно постановление, издадено от директора на пожарната в дунавския град, с което на фирма „Зона СОД 2002“ ЕООД е наложено административно наказание “имуществена санкция” в размер на 10 000 лв.

Глобата е във връзка с пожарната безопасност на детска градинаЧучулига” в Русе, информира 24 часа.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Русе. На 23 февруари огнеборците извършили цялостна проверка на състоянието на пожарната безопасност на детската градина. Този филиал бил разположен в двуетажна сграда от първа степен на огнеустойчивост за 122 деца на четири групи и бил със застроена площ от 410 кв. м. ЦДГ „Чучулига“ разполагала с пет филиала, един от които бил на адрес гр.Русе, ул.“Борислав“ №4, разположен в двуетажна сграда от първа степен на огнеустойчивост и бил оборудван с автоматична пожароизвестителна инсталация с централа „FS-4000“ .

В хода на проверката инспекторът установил, че наказаното дружество е извършвало абонаментното обслужване и техническа проверка на изправността на пожароизвестителната централа.

Оказало се, че фирмата няма издадено разрешение по чл.129 ал.3 вр.ал.1 от Закона за МВР, въпреки, че капацитетът на филиала е за 100 деца. За констатираното нарушение бил издаден административен акт, като била наложена и имуществена санкция от 10 000 лв.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари