Глобиха президента на Чили за селфи без маска

0
Това не е първият гаф на Пинера
Това не е първият гаф на Пинера

Това не е първият гаф на Пинера

Чилийският президент Себастиан Пинера бе глобен с 3500 долара, след като позира на плаж за селфи с непозната жена, без да е с маска, както изискват противоепидемичните мерки, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на здравните власти, пише БНР.

Чили въведе едни от най-строгите правила за носене на маски навсякъде на обществени места и нарушенията се наказват с глоби, дори с лишаване от свобода.

След като селфито, донесло му толкова неприятности, стана популярно в социалните мрежи, президентът се извини и сам се свърза със здравните власти.

Той обясни, че се е разхождал сам покрай брега близо до къщата си в курортния град Качагуа, когато една жена го разпознала и го помолила да се снимат заедно.

На селфито се вижда, че Пинера и жената стоят много близо един до друг и нито един от тях не е с маска. Това не е първият гаф на Пинера. Миналата година, в нощ, когато в Сантяго избухнаха протести срещу социалното неравенство, Пинера бе сниман на пица парти.

По-късно бе видян да позира за снимки на площада, където обикновено се събираха протестиращите, преди това да бъде забранено заради противоепидемичните мерки.

В Чили коронавирусната инфекция достигна пикови стойности през май и юни, когато там е зима, а след това спадна през ноември. Сега обаче отново има увеличаване на случаите и бяха наложени нови ограничения.

Страната е съобщила за общо 581 135 случая на заразяване с коронавируса от началото на епидемията през май. Починалите са 16 051.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари