Глобиха фирма за Космодиск ментета

0
Глобиха фирма за Космодиск ментета

Комисията за защита на конкуренцията наложи две глоби от по 1200 лева на на фирма „Дорида 777“ ООД за заблуждаваща реклама, съобщиха от антимонополния регулатор.

Производството е образувано по жалба на „Студио Модерна – България“ ЕООД, която предлага и разпространява оригинални продукти с търговско лого „Космодиск“.

Рекламата на "Дорида 777" на масажор за гръб „COSMO NORD” и масажор за кръст „Activ massager” в сайтове май 2013 г. до сега заблужава клиентите, открили експертите на антимонополния регулатор.

Рекламното послание създава погрешна представа у потребителите, че ще купят продукт на цена със значително намаление, докато в действителност продуктът не се е продавал на друга цена, различна от посочената в офертите.

Освен това дизайнът и външният вид на опаковките на "Космодиск Класик" и COSMO NORD са идентични до такава степен, че е почти невъзможно да се различат двата продукта.

Сходството е подсилено допълнително и при използване на еднакви цифри в бар кода на опаковките на двете фирми, които сочат за държава на производство и производител на продукта.

Използваното от "Дорида 777" обозначение „Classic” върху сходна опаковка с тази на Космодиск също показва целенасочено търсена идентичност и асоциативна връзка с наложената известност на продукта на „Студио Модерна – България“ -„Космодиск класик”.

Справка на BNews в търговския регстър показва, че дружеството "Дорида 777" има два запора в полза на Комисията за защита на потребитлеите в Русе, единият е в рзмер на 847, 20 лева, а другият - от 1529 лева.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари