Глобиха блъснатият от кола на НСО

0
Пострадалият твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента
Пострадалият твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента

Мъжът, който в сряда беше блъснат от автомобил на Националната служба за охрана (НСО), отнесе глоба за неправилно пресичане.

Акт е съставен и на шофьора, а от службата отказват да коментират кой държавник ползва техния автомобил Ауди А8.

Глобеният Атанас Русев обясни пред OFFNews, че е пресякъл, след като е видял, че регулировчикът на кръстовището е обърнат с гръб към него. Според правилника за движение по пътищата това позволява той да пресече.

В същия момент обаче регулировчикът пропуска кортеж от три автомобила. От разпространените кадри от охранителни камери се вижда, че въпросното Ауди на НСО се включва след преминалия кортеж и блъска пешеходеца.

Според Русев шофьорът казал на полицаи, че бърза и бил готов да си тръгне, но бил блокиран от протестиращи, които му препречили пътя. Той твърди също, че регулировчикът първоначално е заявил, че не е видял инцидента, тъй като е бил обърнат с гръб. Пред разследващите по-късно обаче заявил, че Русев е пресякъл неправилно. Именно тези показания са взети предвид. Пострадалият пък твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента.

На запитване на OFFNews от НСО отказаха да посочат дали в автомобила по това време освен шофьора е имало друг човек. От службата не казват и от кого се ползва автомобилът, тъй като нямало практика да обявяват такава информация.

Автомобилът е един от новозакупените през 2014 г. луксозни лимузини за близо 1 млн. лв. Само година след купуването им, един от автомобилите вече се нуждаеше от резервни части. От НСО обявиха обществена поръчка за доставката на фарове и броня за едно от луксозните возила през октомври 2015 г.

Първият министър, който се възползва от лукса на новите лимузини, беше Даниел Митов. Това стана по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари