Гледат мярката за неотклонение на мъж, задържан за убийството на милионерка от Пловдив

0
Извършеното преди 10 години престъпление бе разкрито чак сега
Извършеното преди 10 години престъпление бе разкрито чак сега Снимка: Марица

32-годишният Здравко Дечкин е задържан за убийството на една от най-богатите жени в Пловдив.

Днес в съда се гледа мярката за неотклонение на Дечкин, който работи като управител на заведение. Преди минути мъжът беше доведен в съдебната зала, пазен от четирима служители на "Съдебна охрана", пише Марица.

Делото беше отложено по искане на адвоката му, за да се запознае с материалите по делото.

Ако вината на Дечкин бъде доказана, той може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор.

Припомняме, че Виолета Балабанова бе наръгана с нож в корема пред дома си на 30 септември 2009 г. Жестокото убийство остана неразкрито в продължение на 10 години.

По първоначални данни Дечкин действал по поръчка на сина на жертвата – Георги Балабанов. Целта на младежа била да се сдобие с нотариалните актове на цялото имущество, оставено от покойния му баща. Бил известен в хайлайфа, пръскал пари по барове и игрални зали. Разпродава много от наследените от баща си имоти в целия град, като официалната версия е "че има запис на заповед за 350 000 лева. Защото подобни дългове не могат да бъдат пренебрегвани, все пак имам деца. ", заявява самият той в интервю пред Марица през 2012 година. Малко по-късно Георги Балабанов - младши загива при катастрофа с мотора си Сузуки, като една от версиите е, че това е самоубийство, а не случаен инцидент. Карал е с 200 км. в час и се блъска в паркирана кола пред луксозен хотел в Свети Влас.

Разследващите стигнали до Здравко Дечкин, който работи като управител на заведение. Той е задържан за 72 часа. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор, допълва "Труд".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари