Гледайте западните телевизии - тотално ваксинирани, буустери и .. локдаун

6
Някои забравиха, че битката е с КОВИД-а, а не с неваксинираните, пише Илиан Василев във фейсбук
Някои забравиха, че битката е с КОВИД-а, а не с неваксинираните, пише Илиан Василев във фейсбук

Някои забравиха, че битката е с КОВИД-а, а не с неваксинираните

Има мнение, че по-леката форма - ОМИКРОН е най-добрия шанс за постигане на колективния имунитет. Опитите да са маргинализира защитата от прекараната болест чрез преболедуване, особено от най-лекия вариант, не са най-добър начин за борба с КОВИД. И високата заразност може да не бъде непременно отрицателна черта на новия щам. Гледам новините от Южна Африка, родината на ОМИКРОН, няма наплив към болниците, няма много тежки случаи, въпреки рекордните темпове на заразяване.

Гледайте новините по западните телевизии - тотално ваксинирани, буустери и .... локдаун. Депресиращо е да те призовават да не се събирате "по много" за Коледа, да не излизате на улицата без маска.

Данните, макар и непълни и неокончателни, какво ли е достатъчно тези дни, са - имунитетът изграден след преболедуване остава за дълго. При всички случаи много над изкуствения, който ще изисква нови и нови буустъри.

Хубаво ще бъде да не гледаме на различното мнение като на вражеско, което трябва да се унищожи.

И да повторя още веднъж - гордея се с моя народ, колко народи са останали в историята, без да се претопят в други "по-напреднали" култури., които сами са загивали. Така че тези които бързат да ни охулят като социални ретарди, изостанали в реакциите си спрямо КОВИД - нещо пропускат. Това е защитна реакция спрямо суетата и конюктурата.

Гордейте се, че можете да ходите на концерти, на ресторанти, да се виждате с близките си, докато в страните, които ни учиха че инжекцията прави свободата са уплашени и се чудят защо ваксинацията не им даде щастлива Коледа.

Весело посрещане на Рождество Христово и на Новата година!

И помнете оцелявали сме векове, докато други са загивали. Ще оцелеем и този път като заложим на генетичната ни склонност да не се паникьосваме и бързаме да скочим в лодката с най-гласовития политик, който предлага бързи и лесни решения.

Илиан Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари