Главният прокурор на Украйна: Путин е наредил изнасилвания, изтезания и убийства в страната

1
Ирина Венедиктова обяви, че екипът ѝ работи по почти 8000 случаи на военни престъпления от цяла Украйна, включително екзекуции без присъда, сексуално насилие и принудително депортиране на деца в Русия
Ирина Венедиктова обяви, че екипът ѝ работи по почти 8000 случаи на военни престъпления от цяла Украйна, включително екзекуции без присъда, сексуално насилие и принудително депортиране на деца в Русия

Работи се по близо 8000 случаи на военни престъпления от цяла Украйна, добави Ирина Венедиктова

Главният прокурор на Украйна обвини руския президент Владимир Путин, че има предварително изготвен план войските му да измъчват, изнасилват и екзекутират цивилни граждани, които отказват да се предадат в Украйна, съобщи NOVA, позовавайки се на Гардиън.

В интервю за Sky News, Ирина Венедиктова обяви, че екипът ѝ работи по почти 8000 случаи на военни престъпления от цяла Украйна, включително екзекуции без присъда, сексуално насилие и принудително депортиране на деца в Русия.

„Има огромен брой случаи, в които руски войници просто убивали хора, защото не им харесвали”, твърди Венедиктова.

По думите на главния прокурор само в района на Киев има доказателства за над 1000 умишлени убийства на цивилни без причина. Очаква се броят им значително да нарасне.

На въпрос дали смята, че екзекутирането на цивилни граждани е било предварително планирано в руската стратегия за войната, Венедиктова каза:

"Това е стратегия на руския президент Путин. Той и генералите му имат план А: градовете трябва да се предадат. Ако един град не се предаде, това означава план Б: да изплашат това население до максимум. Убиват, изнасилват, измъчват, и други брутални неща. Това е руската стратегия на войната", допълни главният прокурор на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    До 4 и 5
    Относно четвърти коментар - явно добре познаваш душата на руснаците, а сигурно и други техни неща. Израстнали и възпитани като господари на света, те са деспотични, налагащи волята си, обичат войната и насилието. Грабят, пият, изнасилват. Но това последното сигурно четвърти вече го е разбрал от личен опит, харесало му е и ги защитава. А относно пети - не завоалирай кого имаш предвид а директно кажи, че говориш за един премиер, който при наличие на всички служби, които са на негово подчинение, подава официален сигнал възоснова на интернет публикации. Наричай нещата с техните им имена
  • 4
    9
    Русенец
    мддддааааа. И един мармот завиваше шоколад ........ Холандците да не са пратили гъби за хуманитарна помощ.
  • -1
    8
    До 6
    Не зная теб,но аз вместо да ходя със жена ти,предпочитам Иринчето!
  • 6
    7
    1001
    Иска й се, ама няма.
  • 5
    6
    Додо
    ох бе грозницо, тебе ли изнасилиха, да не са луди!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари