Гласувай ЗА Русе!

4
И тази година можете да гласувате в подкрепа на туризма в Русе и региона
И тази година можете да гласувате в подкрепа на туризма в Русе и региона Снимка: Министерство на туризма

И тази година можете да гласувате в подкрепа на туризма в Русе и региона

Онлайн гласуването за седмите Годишни награди в туризма – 2022 вече започна. Те се организират от Министерството на туризма и призовете се разпределят в десет категории. И тази година можете да гласувате в подкрепа на туризма в Русе и региона.

В категорията „Туристическа дестинация“ Русе участва с обект, попадащ под егидата на ЮНЕСКО, а именно Ивановските скални църкви. Включен е и единственият действащ скален манастир „Свети Димитър Басарбовски“.

Фестивалът на торта Гараш попада в категорията „Туристическа атракция“, а в „Публикация на тема туризъм в интернет блог” участват материалите за село Табачка и за Ивановските скални църкви на patuvaismen.blogspot.com и patepisanici.com. Боряна Момчилова от блога patepisanici представя своята статия „Беленски мост – как Колю Фичето смаял Мидхат паша” в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в онлайн медия“, а интригуващата история „Къщата на Калиопа – история за забранената любов” на Георги Гюзелев от faiton.bg допълва участието на Русе в категорията.

Над 100 са кандидатите, допуснати до финалната фаза на конкурса на Министерството на туризма. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Всеки може да даде гласа си онлайн за един участник в дадена категория (от всеки IP адрес се отчита един глас). Гласуването е до 24:00 часа на 05.12.2022 година на сайта на конкурса www.tourismawards.bg.

Специална статуетка, изобразяваща запазената марка на конкурса – българска роза, ще бъде връчена на победителите на 13 декември, когато ще е церемонията по награждаването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    Гласувах
    За "Монумент „Света Богородица“ – гр. Хасково". Съжелявам, че няма опция против. Тогава гласът ми щеше да отиде за разкопания Русе.
  • 1
    15
    Русенец
    Има нещо вярно в думите на Химик. А и ако едно населено място е със статут на курорт за него данъците за недвижим имот може да е в пъти по-висок, отколкото ако не е курорт.
  • 5
    14
    Химик
    За Бога не гласувайте, това е уловка, според гласовете се определя и категорията за вдигане процентът на данъците за имотите на гражданите (движими и недвижими). Когато в един град има нещо интересно за гледане тогава туристите сами идат и без гласуване, повярвайте.
  • 8
    13
    daskal
    Потърсете си в Русе обществен транспорт - влак или автобус - от и към основни направления: Плевен, Пловдив, Варна, Бургас и пр. После пак ще си говорим за туризъм. Ще се развеселите.
  • 5
    12
    Мозъка, Красотата и Футболиста
    Ний от ГРАДЕЖ можехме този проект на ВИКато, да го направим като безкръвна операция, без да копаме и затваряме улици, без трактори, багери и камиони. Ние сме бъдещето и космическите технологии в едно с майсторлъка на Кольо Фичето. Ако някой не вярва нека да се качи в Общината на четвъртия етаж да види какъв сложен ремонт направихме .Като стана кмет ще ремонтирам и първия и втория и третия и петия и шестия и мост ще ви построя и Дунава ще асфалтирам с моите пари. След мен е само разруха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари