Гларуси крадат храна в центъра на Варна

0
Впечатляващ кадър на посягащ към дюнер гларус
Впечатляващ кадър на посягащ към дюнер гларус

Впечатляващ кадър на посягащ към дюнер гларус, направен във Варна, доби голяма популярност в социалните групи през последните няколко дни.

Снимката е направена около площад “Независимост”, а неин автор е Лилия Мирчева, която в коментар към нея пише: “Крайно нагла. В потрес съм”.

Кражбата на храна от нищо неподозиращи минувачи е обичайна гледка за морската столица. Най-атакуваните места от птиците във Варна са районът на площад “Независимост”, около хотел “Черно море” и училищата в центъра на града, пише Нова Варна.

Според специалист птиците са свикнали с градската среда, техните навици са променени и вместо да ловуват те просто крадат.

Неотдавна “Дейли мейл” обяви гларусите за “гангстерите” на птичия свят – защото крадат храна, покриват колите с изпражнения и тормозят по-малките птици.

Преди няколко години на върха на осветителните тела в района на площад “Независимост” бяха поставени метални иглички, които да предпазят лампите от птичите нападения, както и кошчета, които те да не могат да обръщат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари