Гимназията по туризъм в Русе с нови кабинети по сервиране и барманство

0

На 13.02.2015 г. в Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, бяха открити два кабинета по сервиране и барманство (със сервитьорски офис и санитарно-битови помещения към тях), изградени и оборудвани по проект „Сервиране и барманство – обучение в съвременни модерни кабинети“, финансиран от Министерство на образованието и науката по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование".

Модернизирането и осъвременяването на материалната база, необходима за провеждането на учебната практика на учениците, ще им даде възможност да се запознаят и работят с най-новото техническо оборудване и в среда, близка до реалните трудови условия. Задълбочаването на пряката връзка между ученици и работодатели ще повиши мотивацията на завършващите в Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, за професионално израстване и ще улесни социалната и трудовата им реализация на пазара на труда.

Общата стойност на проекта е 100 000 лв, а  партниращата ни стопанска организация е хотел „Теодора Палас“ - гр. Русе.Той  участва  със съфинансиране на стойност 10 071 лв. и осигуряване на работни места за практическо обучение на ученици от Гимназията.  Те се обучават по следните професии/специалности: Ресторантьор/Кетъринг, Ресторантьор/ Производство и обслужване на заведенията за хранене и развлечения, Хотелиер/Организация на хотелиерството, Готвач/ Производство на кулинарни изделия и напитки, Аниматор/Туристическа анимация. За оборудването на новите кабинети по сервиране и барманство училището получи дарение и от Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, на стойност 800 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари