Германският външен министър: Путин иска да унищожи Украйна

1
Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна
Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна Снимка: ЕPA / БГНЕС

Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна

Германската външна министърка Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна, заявявайки, че руският президент Владимир Путин възнамерява да "унищожи" страната по време на своята инвазия, започнала преди почти две години, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Фактът, че първоначалният план на Путин да превземе Киев и да убие, изсели или подчини над 40 млн. души не успя, се дължи на невероятната смелост на украинците, които са решени да защитават страната си", заяви Бербок пред германския вестник "Потсдамер нойстен нахрихтен" в интервю, публикувано днес.

Това се дължи и на "нашата подкрепа, както и на подкрепата на толкова много други държави, които правят това, което е човешко: Помагат на жертвата, вместо да си затварят очите, което би помогнало на агресора", добави германската министърка.

Според Бербок настоящата ситуация в окупираните от Русия територии и незащитените места в Украйна илюстрира какво би се случило с цялата страна, както и със съседни държави като Молдова, ако Европейският съюз и по-голямата част от международната общност не бяха застанали твърдо на страната на Украйна.

"Путин умишлено атакува електроцентрали, електроразпределителни центрове и електропроводи, така че водоснабдяването да замръзне при минус 10 градуса по Целзий и хората да умрат от жажда и да замръзнат", предупреди тя.

"Той иска да унищожи Украйна и затова ние ще я подкрепяме, докато има нужда от нас".

На 24 февруари 2022 г. Русия започна пълномащабна инвазия в Украйна. След като първоначално руските сили успяха да напреднат чак до покрайнините на Киев, украинците успяха да ги отблъснат и сега боевете са съсредоточени главно в източната част на страната, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    9
    Читател
    Г-жо Бербок,гледай си кухнята,следи си цикъла,за държавните дела има кой да мисли.
  • 7
    8
    35u345y
    масонско ционистка проститутка, думите й нямат стойност след като си изкарва парите с половите си органи
  • 7
    7
    Пропаганда
    Тая какво щеше да каже, ако руснаците действаха като евреите в Газа - да избиват наред?
  • 11
    6
    123
    Лено с тази подкрепа дето охотно я заявяваш накрая ще те гонят с пръчки по улиците. Идентично като у нас. Народът е на едно мнение а двайсе политика крякат и вършат обратното.
  • 12
    5
    мм
    Ще я има Украйна ако миряса шута наркоман иначе не я виждам ,че и тръгнал за пари за война онемей клоун,или ако ти трябват пари не проси от нас а от богатият ти народ на който даваме помощи и те се ширят по курортите ни показвайки видимо висок стандарт
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари