Германският канцлер пристига в София днес

1
Олаф Шолц ще се срещне с Кирил Петков и Румен Радев
Олаф Шолц ще се срещне с Кирил Петков и Румен Радев Снимка: ЕПА / БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде домакин на канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц днес.

В Министерския съвет двамата ще проведат среща на четири очи, последвана от пленарно заседание на двете делегации, предава БТА.

Акценти на разговора между Петков и Шолц ще бъдат възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, както и актуални въпроси и теми от международния и европейски дневен ред, включително предизвикателствата, свързани с войната в Украйна, енергийната сигурност в Европа, европейската интеграция на Западните Балкани и др.

След това Шолц ще се срещне и с президента Румен Радев.

Преди това германският канцлер ще посети и Скопие. Той ще бъде посрещнат с тържествена церемония от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в двора на комплекса на правителството в Скопие, съобщиха от правителствената пресслужба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    jahu
    Виж ти... идва да набива канчето на управляващите защо не са пуснали макендонците.... Абе, чужденци - про100$ к!р0 и канцлере, българия си е самостоятелна държава, а не губерния на ге(й)рмания!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари