Германският гигант Aldi влиза на мястото на Penny

1
Ако изобщо решат да влязат в България, Aldi ще заварят един пазар с ниска покупателна способност
Ако изобщо решат да влязат в България, Aldi ще заварят един пазар с ниска покупателна способност

Aldi проучва възможността да навлезе на българския пазар.

Германската компания е в процес на набиране на екип от специалисти, които да подготвят евентуалното навлизане в България. Проектът е в много начална фаза. Крайно решение дали въобще да отворят магазини в България няма, пише "КАПИТАЛ"

Ако Aldi действително влезе в България, това ще окаже сериозно въздействие на пазара.  През последните години Baumax и Praktiker продадоха бизнеса си тук, Billa търсеше купувач на магазините си в България, а новината отпреди два дни – Rewe затваря обектите си с марката Penny.

Aldi има бизнес в над 15 държави. Всички от тях са в Европа с изключение на САЩ. Неотдавна веригата обяви плановете си да влезе в Китай. 

Където и да влезе по света, Aldi успява да повлияе сериозно на пазара и дори да го пренареди. Най-показателният пример са промените, които се случиха на британския пазар, след като веригата заедно с основния й конкурент – Lidl, изгради мрежата си там.

Ако изобщо решат да влязат в България, Aldi ще заварят един пазар с ниска покупателна способност, бавно развитие и конкуренция, основно фокусирана в дискаунт сегмента. През последните години постепенно изчезнаха форматите, които бяха във високия клас, а тези в средния изпитват все по-големи проблеми.

Тенденцията напоследък е броят на тези, които си тръгват, да е по-голям от тези, които идват. "В страната има малко чужди вериги, но на новите едва ли би им било лесно. Рентабилността тук е ниска", коментира участник на пазара. Според друг пък, който пожела да остане неназован, Aldi и друг път са гледали насам и изрази съмнение, че ще се решат да влязат. Причината е, че пазарът е слаб и няма сериозни изгледи за бърз растеж.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари