Германски телевизионен екип пострада при ракетен удар в Украйна

0
Поразеният хотел в град Харков често се използва от чуждестранни журналисти, защото разполага с бункер
Поразеният хотел в град Харков често се използва от чуждестранни журналисти, защото разполага с бункер Снимка: AP / Yevhen Titov

Поразеният хотел в град Харков често се използва от чуждестранни журналисти, защото разполага с бункер

Екип на германската телевизия Цет Де Еф (ZDF) е пострадал при ракетен удар по хотел в град Харков, който се намира в Източна Украйна, съобщи телевизията, цитирана от ДПА и БТА.

Пострадалите от седемчленния екип на германската телевизия са украински преводач, който е бил ударен от отломки, и охранител.

"Това е поредната руска атака срещу свободната преса. Надяваме се ранените колеги да се възстановят бързо", се казва в изявление на главния редактор на Цет Де Еф Бетина Шаустен.

Поразеният хотел често се използва от чуждестранни журналисти, защото разполага с бункер. Руската армия неведнъж е обстрелвала хотели в Украйна, в които отсядат журналисти или доброволци, отбелязва ДПА.

По данни на украинските власти 28 души са ранени при няколко скорошни ракетни атаки срещу Харков.

Руското министерство на отбраната потвърди, че хотелът е бил обстрелян с ракети. Според руското ведомство представители на украинските тайни служби планирали да открият огън от хотела по руския град Белгород.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Народа
    Швабен зи бите?!??? Кво майка си търсите там! Слагате табела ние сме шваби журналя и ракетата ви заобикаля????? Тва да не е бай мангал да даде 10бона на софи маринова да му изпее една песновка????? Алооо двете държави са във война шваби!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари