Германия вдига ограниченията за сезонни работници от ЕС след 16 юни

0
Те бяха въведени заради епидемията от коронавируса
Те бяха въведени заради епидемията от коронавируса Снимка: архив

Германия от идната седмица ще отмени ограниченията за влизане в страната за сезонни работници от страните от ЕС и Шенгенското пространство, заяви министърът на земеделието Юлия Кльокнер, цитирана от Ройтерс.

Решението трябва да даде възможност на селскостопанския сектор да планира дейностите си, докато фермерите се готвят за прибирането на реколтата.

Миналата година близо 300 000 сезонни работници са били заети в германското селско стопанство, най-вече от Румъния и Полша.

Броят на случаите на коронавирус в Германия намалява и ограниченията поетапно се смекчават. На фона на пандемията Германия обаче наложи ограничения и разреши влизането на максимум 80 000 сезонни работници, макар да пристигнаха по-малко от половината от тази бройка.

Съгласно новите планове, одобрени от правителството, работодателите ще трябва да прилагат строги хигиенни стандарти. От самото начало ще бъдат сформирани постоянни екипи, за да се намали риска от разпространение на вируса и ако един работник се разболее, целият екип ще трябва да бъде изолиран.

Новите правила ще се прилагат до 31 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари