Германия: Украйна ще получи финансова помощ от ЕС въпреки ветото на Унгария

0
Дори и без Унгария, останалите 26 държави от ЕС биха могли да действат
Дори и без Унгария, останалите 26 държави от ЕС биха могли да действат

Дори и без Унгария, останалите 26 държави от ЕС биха могли да действат

Европейският съюз ще продължи да подкрепя Украйна "при всички случаи“ въпреки ветото от страна на Унгария. Това увери говорител на Министерството на външните работи на ФРГ пред вестник Das Handelsblatt, предаде агенция Фокус.

"За нас като федерално правителство е ясно, че Механизмът за Украйна остава най-доброто и най-устойчивото решение“, подчерта събеседникът на изданието, визирайки плана за залагането на 50 милиарда евро финансова помощ за Украйна в бъдещите бюджети на ЕС. Опитът за гласуване на решението в рамките на декемврийската среща на върха на ЕС завърши с провал, след като Унгария отказа да даде съгласието си. През януари ще има специална среща на върха в Брюксел по въпроса, припомнят от редакцията.

"ЕС ще продължи подкрепата си“, увери говорителят на външнополитическото ведомство в Берлин. Дори и без Унгария, останалите 26 държави от ЕС биха могли да действат, допълни той, без да пояснява как точно ще се случи това.

Според съобщения в медиите вече се работи по план "Б“, който може да включва междуправителствено споразумение между 26-те държави от ЕС без Унгария или гаранции от тези държави, че Европейската комисия ще тегли нови заеми. Приоритет за федералното правителство обаче остава закрепването на помощта в бюджета на ЕС, подчерта говорителят. Това е възможно само с единодушно решение на 27-те страни от ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    фена на Путин
    Четете ли хубаво ? Ще теглят заеми за да налеят в най-крадливата и корумпирана черна дупка в света. Путин ви смазва ! Той иска най-много от всичко точно това. Да затъвате в бездънно финансово блато.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари