Германия ще внася газ от Франция

0
Френският газ ще компенсира недостига в Германия в резултат на войната в Украйна
Френският газ ще компенсира недостига в Германия в резултат на войната в Украйна Снимка: AP

Френският газ ще компенсира недостига в Германия в резултат на войната в Украйна

Техническите проблеми, засягащи планираните тръбни доставки на газ от Франция до Германия, са решени. Това обяви френският мрежови оператор Же Ар Те газ (GRTgaz), цитиран от Ройтерс, предава БТА.

"Техническите затруднения, свързани с реверсивното движение на газовите потоци, действително могат да бъдат решени", е обявил говорител на френската компания пред агенцията. Германия ще внася газ от Франция, за да компенсира намалелия внос на руско синьо гориво в резултат на войната в Украйна.

Според мрежовия оператор доставките за Германия трябва да започнат до края на седмицата. За целта ще бъде използван интерконектор между двете страни, който преди това функционираше в обратна посока, пренасяйки газ от Германия за Франция.

Же Ар Те газ не разкрива с какви обеми ще започне износът на френски газ към Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари