Германия се превъоръжава

1
За целта са предвидени инвестиции от 100 милиарда евро
За целта са предвидени инвестиции от 100 милиарда евро Снимка: Кадър от Nova

Германия промени конституцията си и започва да се превъоръжава.

За целта са предвидени инвестиции от 100 милиарда евро, предава NOVA. Горната камара на парламента гласува с мнозинство от над 2/3 в подкрепа на предложените промени.

По-рано това направиха и депутатите от долната камара. Реформите няма да засягат само купуването на тежка бойна техника. Ще бъде увеличен още броят на войниците и ще бъде модернизирана екипировката им.

След Втората световна война, на въоръжаването се гледаше изцяло негативно в Германия. Но руската инвазия в Украйна промени както плановете на правителството, така и обществените настроения. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    до 2
    Налагало и се е да се изправя защото е била побеждавана. Знам каква е и какво е в Германия защото от 10 години живея в тази страна. Да, дисциплинирани са до степен, че един мустакат ефрейтор да ги поведе към пропастта, а те да маршируват без дори да се замислят какво причиняват и на себе си и на другите. Както вече казах, фактът, че в момента нямат нито авиация, нито боен флот , нито дори танкове и пехота се дължи да една тъпа гинеколожка, която поведе немската армия и армията я следваше дисциплинирано. Същата гинеколожка сега води ЕС. Пари се правят, ще направят не 100 , няколко пъти по сто милиарда стига да престанат да са прекалено дисциплинирани. Крайно време е бизнесът да скочи на ръководството на страната, а и на ЕС !
  • 4
    2
    друг русенец
    Не бъди сигурен и не ги мисли немците. Точно те могат да извадят 100 милиарда когато решат. Тази държава три пъти в миналия век се е изправяла на крака от разрухата и е ставала водеща сила. И то само за няколко години. Освен възхода след двете войни, тя успя да се изправи и след като се обедини и успя да поеме тежкото бреме на бившото ГДР и от буксуващата социалистическа икономика успя да я приравни със западните провинции. Важно е наличието на човешкия материал, а не на природни фактори или нещо друго. Немецът е дисциплиниран, акуратен и инженерно мислещ човек. За разлика от други държави, да не говорим въобще за Империята на злото
  • 7
    1
    русенец
    А няма ли да осъдите оная бивша министърка на отбраната, която такова мамата на Бундесвера , а сега такова мамата и на ЕС? За Урсузестата фон дер ЛайНен говоря! Иначе тези 100 милиарда нито днес, нито в скоро време можете да ги извадите отнякъде, пак заради споменатата бабичка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари