Германия отчита ръст на заболелите от COVID-19

1
Над 8 700 са починалите от началото на епидемията
Над 8 700 са починалите от началото на епидемията Снимка: Getty Images

Броят на случаите на заразени с коронавирус в Германия се е увеличил с 318 на ден, починали са още 18 души, сочат данни на института „Робърт Кох”, предаде БГНЕС.

Така според института общият брой заразени във Федерална република Германия е 184 861, а 8 729 пациенти с коронавирус са починали от началото на епидемията.

Най-голям брой случаи на заразени са регистрирани в Бавария (47 479), Северен Рейн-Вестфалия (38 845) и Баден-Вюртемберг (34 965). В Берлин са регистрирани 7082 души с COVID-19

Властите в Хаити съобщиха за смъртта на министъра на социалните въпроси Емануел Кантава от COVID-19.

"Нашият колега, държавният секретар по социалните въпроси Еманюел Кантава, ни напусна днес. Той беше болен от COVID-19", написа министърът на съобщенията на Хаити Еди Джаксън Алексис в своя микроблог в Tуитър.

Алексис определи загиналия министър като непоколебим защитник на правата на човека и изказа съболезнованията си на семейството и приятелите му.

В Хаити са регистрирани 3548 случая на заразени с коронавируса. Към днешна дата 54 души са починали от усложнения, свързани с COVID-19.

От днес Турция подновява полетите си, включително и до България. Информацията съобщи лично турският министър на транспорта Адил Караисмаилоглу.

През юни ще бъдат възстановени полетите до 40 страни. От 10 юни, освен до България, започват полети и до Гърция, Бахрейн, Катар и до признатата само от Анкара Севернокипърска турска република. От 15, 20, 22 и 25 юни ще бъдат подновени полетите до редица други европейски и азиатски страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари