Германия каза твърдо „НЕ“ на забраната на двигателя с вътрешно горене

0
Финансовият министър Кристиян Линднер е категоричен, че Германия няма да се съобрази с плановете на ЕС
Финансовият министър Кристиян Линднер е категоричен, че Германия няма да се съобрази с плановете на ЕС Снимка: Alamy

Финансовият министър Кристиян Линднер е категоричен, че Германия няма да се съобрази с плановете на ЕС 

Германското правителство няма да се съобрази с плановете на ЕС за забрана на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Това обяви министър Линднер в реч през Асоциацията на германските индустриалци (BDI).

„Все още има пазарни ниши, в които двигателите с вътрешно горене ще бъдат разрешени. Решението на Европейския парламент е погрешно и германското правителство на е съгласно със законодателството в ЕС по този въпрос“, заяви министърът.

Линднер е част от германската Либерално-демократическа партия, която в момента е мнозинство заедно със СДП и „Зелените“. Той уточни, че позицията на правителството не означава, че Германия няма да продължи да играе водеща роля в екологичния преход и разпространението на електрически превозни средства .

Министърът посочи, че все ще има региони в света, в които електрическата мобилност не може да бъде въведена още много време. Забраната за пълната продажба на двигатели с вътрешно горене в Европа обаче ще накара производителите да спрат разработването на този тип агрегати, които биха могли да бъдат полезни на други континенти.

Министърът на транспорта на Германия - Волкер Висинг, също споделя мнението на колегата си. Той е категоричен, че е добре да се проявява гъвкавост, за да може да бъдат избрани най-правилните решения.

Самият процес за окончателно одобрение на забраната, която вече беше одобрена от Европейския парламент, е все още дълъг. Предстоят обсъждани и разговори между компетентните комисии на Европейския парламент, след това между Европейския съвет, Комисията и Парламента. Окончателното решение ще бъде взето през есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    fah
    б0!к0 б0р!с0ф и про100$ к!р0 веднага щяха да гласуват с "да" с аргументите "това е европейската политика, ние сме част от нея, ние сме европартньори, ние сме солидарни с политиката на ес" и поредните sh!tZ, които им решения до ден днешен са среу интересите и благополучието на БЪЛГАРИТЕ! Самият факт, че американците назначиха про100$ к!р0 за премиер е показателен колко не вижда българският гражданин! След 1990 година американците назначават всички премиери и външни министри в България... Как не е така, не вярвате?! Мислете...
  • 5
    1
    русенец
    То и на руският газ и нефт каза твърдо не, на ядрената енергетика - също, ама защо тогава в момента разконсервира ТЕЦ-овете си? Имам чувството, че "зелените" не са узрели да управляват държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари