Германия готви зимни помощи за Украйна на стойност от 11 милиона евро

0
Олаф Шолц и Джо Байдън са обсъдили инвазията на Русия
Олаф Шолц и Джо Байдън са обсъдили инвазията на Русия Снимка: ЕПА / БГНЕС

В телефонен разговор канцлерът Олаф Шолц и президентът на САЩ Джо Байдън са обсъдили инвазията на Русия и са се съгласили да не признават анексията на украински територии

Германското правителство подготвя нов пакет помощи за Украйна в размер на 11 милиона евро, съобщава БТА, позовавайки се на германското списание "Шпигел". Пратката ще включва доставка на якета и зимно оборудване за украинската армия. Предвидени са и 100 000 комплекта термобельо и друго зимно облекло, 100 отопляеми палатки за екипажите, стотици мобилни електрогенератори и хранителни комплекти.

В края на лятото Украйна е поискала чрез НАТО спешно зимно оборудване за своите военни. В обръщение до генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг украинският министър на отбраната Алексей Резников посочи, че Киев спешно се нуждае от униформи за 200 000 войници. "Шпигел" твърди, че и други натовски страни имат готовност да изпратят зимни помощи за Киев.

В същото време немското правителство обяви, че канцлерът Олаф Шолц и президентът на САЩ Джо Байдън са провели телефонен разговор, на който са определили последните ядрени заплахи на Кремъл като "безотговорни". Двамата се съгласили, че подобна стъпка би имала изключително сериозни последици за Русия, а обявената частична мобилизация е "сериозна грешка".

Шолц и Байдън са дискутирали и подготовката на предстоящите срещи на държавите от Г-7 и групата на 20-те най-развити икономики в света, на които ще бъдат обсъдени инвазията на Русия в Украйна и последиците от нея.

Двамата лидери са се съгласили никога да не приемат анексирането от страна на Русия на украинска територия, наричайки го по-нататъшна ескалация, гласи изявлението на германското правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    хахаха
    големи умирисници са тези хохли. гащи нямат за зимата, а "лидера" им днес за слънчеви бъдеща, за вземанети обратно на Крим... все едно клошар да обещава банкет с лобстери черен хайвер и ДомПериньон. абсолютни нещастници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари