Германия депортира бежанец и съпругата му в България

0
Сирийски бежанец трябва да бъде върнат обратно в България, където вече е било признато правото му на убежище / Снимката е илюстративна
Сирийски бежанец трябва да бъде върнат обратно в България, където вече е било признато правото му на убежище / Снимката е илюстративна Снимка: GettyImages

Сирийски бежанец от гражданската война трябва да бъде депортиран от Германия обратно в България, където вече е било признато правото му на убежище, съобщава регионалната медия WDR Nachrichten, цитирана от Агенция "Фокус".

Предварително условие за изпълнението на решението е търсещият закрила да е здрав и способен да работи, се казва в определението от Административния съд в германския град Дюселдорф.

В България сириецът не го очаква "нечовешко и унизително отношение", обясняват магистратите. Признатите бежанци в балканската страна имат право на социална и здравна помощ. Сириецът, 40-годишен, може да бъде върнат в България заедно с 30-годишната му съпруга. Съдът все пак призна, че на двойката ще й бъде трудно да намери жилище и да се устрои на работа в най-бедната държава от Европейския съюз.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари