Германия дава по 50 хиляди евро месечно на малките компании, засегнати от Covid-19

0
Ще бъде достъпна държавна помощ и за самостоятелно заетите и лицата на свободна практика
Ще бъде достъпна държавна помощ и за самостоятелно заетите и лицата на свободна практика Снимка: БГНЕС

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер планира да бъдат предоставяни по 50 000 евро на месец на компании, които имат по-малко от 249 служители, съобщи в понеделник изданието "Neue Osnabrücker Zeitung", цитирано от останалите немски медии и БНР.

"Neue Osnabrücker Zeitung" се позовава на документ с ключови точки, който очевидно идва от Министерството на икономиката. Целта на мостовата помощ е да се осигури съществуването на малките и средни компании, които бяха засегнати от въведените заради коронавирусна карантинни мерки, принудили голяма част от немския бизнес да затвори в края на март и през целия април.

Ще бъде достъпна държавна помощ и за самостоятелно заетите и лицата на свободна практика, като единственото условие е печалбите на компаниите или физическите лица да са спаднали през април и май с поне 60 на сто.

Помощта трябва да е на разположение на фирмите от юни до декември тази година в опит да се ограничи негативното въздействие на коронавирусната пандемия.

Министерството на икономиката смята, че програмата в помощ на малките и средни предприятия (МСП) ще струва 25 милиарда евро до август, като по-нататъшните разходи по нея ще зависят от това, дали ще има ново разпространение (нова вълна ) на пандемията през есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари